Company Logo

Ronilački Centar Osijek nakon 4 godine ponovo prvak Hrvatske u podvodnom hokeju

Dana 20.12.2014. na Gradskim bazenima u Osijeku u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i Ronilačkog centra Osijek, održano je 10. prvenstvo Hrvatske u podvodnom hokeju. Na sada već tradicionalnom Božićnom turniru nastupili su klubovi iz Mađarske, Hrvatske, Srbije. Sam turnir sastojao se iz dva dijela: otvorenog, gdje se računao plasman svih klubova dok se posebno računao plasman klubova iz Hrvatske, a vezano uz državno prvenstvo.

Na državnom prvenstvu poredak je slijedeći:
1.    RC Osijek, Osijek
2.    RK Sisak, Sisak
3.    RK Geronimo, Zagreb

Članovi RC Osijek i ove su ove godine uspjeli izboriti finale s ekipom iz Siska. U izjednačenoj i neizvjesnoj utakmici gosti iz Siska izgubili su sa rezultatom 1:0  te na taj način izgubili naziv prvaka Hrvatske u podvodnom hokeju. Naslov prvaka ponovo pripada Gradu na Dravi Ronilačkom Centru Osijek.  Za razliku od prošle godine kada su bili drugi, Ronilački centar Osijek je završio turnir kao pobjednik. Dvadeset osam utakmica, 8 ekipa, ekstreman pogled, to je ono što je iznova obogatilo ovaj sport u Hrvatskoj. Naime na do sada najvećem odazivu u povijesti organizacije i domaćinstvo Ronilačkog Centra Osijek sa ukupno 100 natjecatelja uistinu se moglo uživati i pratiti napete trenutke pod vodom. Inače Ronilački Centar Osijek začetnik je ovog dinamičnog 3D sporta u Hrvatskoj, koji se igra u 60-tak zemalja svijeta, i nakon četiri izazovne godine vratio je ono što pripada Osijeku - Zlato.

Za Ronilački Centar Osijek nastupili su: Ivan Aleksi, Mate Delaš, Domagoj Jukić, Tin Benšić, Marko Čulin, Dario Đurđević, Krešimir Trdin, Igor Špoljarić, Ivan Novokmet i Andrej Slivka

Konkurencija je velika no također raduje spoznaja da se može vidjeti u redovima svih klubova mnoštvo novih igrača kojima je ovo bilo prvo natjecanje. Svojim zalaganjem u ovoj nadasve zanimljivoj igri pod vodom pokazali su da na njih treba itekako računati na budućim natjecanjima. Pri tome mislimo podjednako na djevojke i mladiće jer je ovo jedini sport gdje se ravnopravno mogu natjecati oba spola. Naime, za one koji ne znaju, u podvodnom hokeju su dozvoljeni mješoviti timovi, a također je moguće da ženski tim potpuno ravnopravno nastupa na natjecanjima i igra utakmice protiv muških timova (i pobijedi :)).

Nakon utakmica, uslijedilo je proglašenje pobjednika i prigodni domjenak u klupskim prostorima na Trgu V. Lisinskog bb u Tvrđi.

 

INFORMACIJE

 

Klupski sastanci:

Srijeda 20:00h

Nedjelja 20:00h

 

Treninzi na bazenima:

Srijeda 21:45 - 23:00

Nedjelja 21:00- 22:30

 

EKO AKCIJE

 

11.5-12.5.2019. SPLIT - ZA MARJAN ISPOD I POVIŠE - PIK Mornar

RONILAČKI TEČAJEVI

 

CMAS Logo

CMAS kategorije:

CMAS ronjenje na dah

CMAS R1

CMAS R2

CMAS R3

CMAS tečajevi - specijalnosti:

Rukovalac kompresorom i punilac ronilačkih boca

Dubinsko ronjenje

Noćno ronjenje

Ronjenje u suhom odijelu

Prva Pomoć i terapija O2

Suho Odijelo

 

pss


Početni tečajevi

SCUBA Experience

SCUBA diver

OPEN water diver

Napredni tečajevi

ADVANCED O.W.D.

SCUBA rescue diver

DEEP diver

DIVEMASTER

SPECIALTY diver

    Night Diving

    Digital Underwater Photography

    Deep Diving

    Dry Suit

    Wreck Diving

    NITROX diving

Emergency tečajevi

First Aid and CPR

Oxygen in Diving Emergencies

ssi


Scuba rangers - NOVO!

Pročitajte više...Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter program.

Facebook

Prijava za članove


Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.6 templates web hosting Valid XHTML and CSS.

We have 21 guests and no members online