Company Logo

U srijedu 24.4.2019 u 19:30 održava se inicijalni(prijavni) sastanak za prvi ovogodišnji tečaj ronjenja. Adresa je Trg. Vatroslava Lisinskog bb u Tvrđi (Dvorište Klasične gimnazije) Dođi informiraj se, jer roniti treba početi čim prije, a sve ostalo prepustite nama  i našim instruktorima...Gnjurajmo zajedno....

Ukoliko želite primati besplatne obavijesti o nadolazećim tečajevima i aktivnostima unutar kluba prijavite se na naš Newsletter.

Potrebno je pri dnu stranice unijeti Vaš e-mail i ime kako bi se upisali na Newsletter listu  i tako pratili sve aktualnosti i novosti iz podvodnog svijeta Ronilačkog Centra Osijek

 

Sezona ronilačkih tečajeva u 2019. godini započinje sredinom Travnja 2019. Tečajevi se rade u više manjih grupa kako bi pristup pojedincu bio što kvalitetniji i efikasniji. Popunjavanje grupa je u tijeku.....

Tečajevi se sastoje od teorijskih predavanja, praktičnih vježbi na bazenu, pismenog dijela ispita te vikend zarona na moru....

Po završetku tečaja tečajac stječe međunarodno priznat ronilački certifikat koji mu omogućava ronjenje po cijelom svijetu do svoje radne dubine....

Trajanje tečaja je cca 20 dana, predavanja i vježbe na bazenima održavaju se u večernjim satima i stvar su dogovora unutar grupe...

 

POŽURI SA PRIJAVOM JER BROJ MJESTA JE OGRANIČEN....

 

https://rc-osijek.hr/index.php/2013-01-30-14-00-51/ronilacki-tecajevi 

 

Ukoliko želite primati besplatne obavijesti o nadolazećim tečajevima i aktivnostima unutar kluba prijavite se na naš Newsletter

 

 

 

 

Ronilački centar Osijek je u subotu 19.11.2016. je svečano obilježio 20 godina postojanja. Igor Vrandečić, predsjednik kluba naglasio je da se klub razvija u pravom smjeru i da je sve više mladih koji se u RC Osijek odlučuju za prve zarone u svijetu ronjenja. Zahvalio je svim članovima i obećao da će u slijedećim godinama klub imati još više aktivnosti i sportskih uspjeha.

Gradonačelnik grada Osijeka je bio iznenađen visokom razinom profesionalnosti i kvalitete RC Osijek, "Znao sam da Osijek ima kvalitetan ronilački klub ali iznimno mi je drago kada sam vidio da se puno radi i s djecom, pogotovo s osobama s invaliditetom. Drago mi je da grad Osijek može pomoći ovakvim kolektivima i svakako će ubuduće to i nastaviti."

Gradonačelnik je potom primio i zahvalnicu Ronilačkog centra Osijek za svoje doprinos radu kluba.

Osim gradonačelnika svečanom obilježavanju 20 godišnjice kluba pridružili su se i Osječko baranjski župan Vladimir Šišljagić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i mnogi drugi prijatelji kluba.

Predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza, Kamilo Čuljak je rekao kako je Ronilački centar zaslužio svaku pohvalu za svoj rad i pritom uručio Posebno priznanje predsjedniku kluba, Igoru Vrandečiću.

Članovi tima državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS)  - državne intervencijske postrojbe civilne zaštite (DIP CZ) za spašavanje na vodi, a čiji su članovi iz Ronilačkog centra Osijek, sudjelovali su na nedavno održanom osposobljavanju u EU projektu IPA FLOODS kroz modul FRB – Flood Rescue with Boats u Crnoj Gori.

Članovi DIP CZ tima: Krešimir Erk, Andrej Slivka, Igor Čebohin, Igor Hocenski, Igor Rutnik, Mihael Šilac, Mateo Bručić, Davor Kolačko, Dario Đurđević, Dinko Pavošević, Tanaka Mudrinić su odradili sve terenske vježbe te se uspješno pripremili za sudjelovanje na terenskoj vježbi IPA FLOODS – CRO 2016, koja će se održati od 17. do 21. listopada 2016. godine na području Zagrebačke županije.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje član je Konzorcija za provedbu EU projekta IPA FLOODS, koji još čine Predsjedništvo Vijeća ministara Talijanske Republike – Odjel za civilnu zaštitu (voditelj Konzorcija), Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, Savezna agencija za tehničku pomoć Savezne Republike Njemačke (THW), Švedska agencija za krizne situacije (MSB), CIMA (Međunarodni centar za praćenje okoliša) i Studiare Sviluppo.

Projekt je podijeljen u dva djela (lota). U prvom dijelu (lot 1) države korisnice projekta su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija i Turska. Prvi dio će trajati 24 mjeseca; od 1. siječnja 2015. do 31. prosinca 2016. godine a ukupna vrijednost projekta je 2 milijuna eura.

Cilj projekta jest povećati sposobnost država korisnica za razvoj učinkovitih nacionalnih sustava civilne zaštite i suradnja na području borbe protiv poplava na regionalnoj i europskoj razini (prevencija, pripravnost i odgovor). Osim toga, cilj projekta jest pružanje potpore državama korisnicama u boljoj pripremljenosti na području pripreme i provedbe Direktive za poplave Europske unije.

U dijelu jačanja pripravnosti kroz lot 1 su formirana dva Modula za spašavanje u poplavama s čamcima (FRB – Flood Rescue with Boats), gdje četiri države ustrojavaju jedan modul s ukupno 44 pripadnika (11 iz svake države). Tako su ustrojeni FRB North (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Hrvatska) i FRB South (Albanija, Kosovo, Makedonija i Turska).

Sve države su za potrebe operativnog djelovanja dobile kroz projekt opremu (čamci, osobna zaštitna oprema i oprema za upravljanje i logistiku) te će svaki modul zajedno sudjelovati na operativnom treningu.

U tom dijelu, 11 pripadnika tima za spašavanje u poplavama Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, Odjel Osijek, sudjelovalo je na operativnom treningu modula od 25. do 30. rujna 2016. godine u Podgorici, Crna Gora.

Nakon završenih operativnih treninga, oba modula će sudjelovati na terenskoj vježbi IPA FLOODS – CRO 2016, koja će se održati od 17. do 21. listopada 2016. godine na području Zagrebačke županije, gdje će imati priliku provjeriti operativne procedure sudjelovanja u međunarodnim misijama.

« StartPrev12345NextEnd »
Page 1 of 5

INFORMACIJE

 

Klupski sastanci:

Srijeda 20:00h

Nedjelja 20:00h

 

Treninzi na bazenima:

Srijeda 21:45 - 23:00

Nedjelja 21:00- 22:30

 

EKO AKCIJE

 

11.5-12.5.2019. SPLIT - ZA MARJAN ISPOD I POVIŠE - PIK Mornar

RONILAČKI TEČAJEVI

 

CMAS Logo

CMAS kategorije:

CMAS ronjenje na dah

CMAS R1

CMAS R2

CMAS R3

CMAS tečajevi - specijalnosti:

Rukovalac kompresorom i punilac ronilačkih boca

Dubinsko ronjenje

Noćno ronjenje

Ronjenje u suhom odijelu

Prva Pomoć i terapija O2

Suho Odijelo

 

pss


Početni tečajevi

SCUBA Experience

SCUBA diver

OPEN water diver

Napredni tečajevi

ADVANCED O.W.D.

SCUBA rescue diver

DEEP diver

DIVEMASTER

SPECIALTY diver

    Night Diving

    Digital Underwater Photography

    Deep Diving

    Dry Suit

    Wreck Diving

    NITROX diving

Emergency tečajevi

First Aid and CPR

Oxygen in Diving Emergencies

ssi


Scuba rangers - NOVO!

Pročitajte više...Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter program.

Facebook

Prijava za članove


Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.6 templates web hosting Valid XHTML and CSS.

We have 30 guests and no members online