Company Logo

Održano 5. prvenstvo RH u Podvodnom hokeju

U organizaciji Ronilačkog centra Osijek i Hrvatskog ronilačkog saveza održano je 5. prvenstvo Hrvatske u podvodnom hokeju na kojem je sudjelovalo 5 ekipa podvodnog hokeja. Kako je prvenstvo bilo otvorenog tipa, ekipa mađarskih Piranha našeg prijateljskog grada (Pecs) je dodatno pojačala kvalitetu i razinu samog turnira, a Hrvatske ekipe: Ronilački centar Osijek, UPS Osijek, RK Geronimo Zagreb i RK Sisak, svoje su snage na nacionalnoj razini odmjeravali u vrlo kvalitetnim i napetim utakmicama.

Začetnik podvodnog hokeja u Hrvatskoj Ronilački centar Osijek, posebno je ponosan jer se sport uistinu brzo razvija kroz zadnjih godinu dana. Konkurencija je sve jača i jača, a broj zainteresiranih eksponencijalno raste, što je ujedno i dobar pokazatelj da se sve više mladih počinje baviti ovim zdravim načinom upražnjavanja slobodnog vremena.

Trenutno se u Hrvatskoj broji 8 ekipa podvodnog hokeja, što je i dovoljno da na jesen zaživi i službena liga podvodnog hokeja, koju će u "STARTU" činiti Osijek, Zagreb, Split, Kostrena, Sisak.  Grad Osijek može se ponositi svojim sportašima. Naime na ovom prvenstvu Osječani su osvojili turnir i uzeli dvije medalje. Aktualni prvaci Hrvatske postali su članovi Ronilačkog Centra Osijek koji su osvojili Zlatnu medalju, dok je drugo mjesto također završilo u Osijeku, i to za ekipu UPS Osijek.

Natjecanje je počelo već u 10:00 sati, igru su kontrolirali međunarodni sudci, a odličnom organizacijom samog natjecanja ekipe su brzo zauzimale startne pozicije te odličnim sportskim ponašanjem krenule u "Podvodni rat za hokejaški pak".

Ono što slijedi je službeno formiranje Hrvatske reprezentacije podvodnog hokeja, testiranje normi i odlazak na Svjetsko prvenstvo podvodnog hokeja koje će se održati u Kranju (Slovenija) u razdoblju od 21.8.2009 - 30.8.2009., a većinu reprezentacije po prvi put u povijesti će činiti Osječani!

Sigurni smo da će i grad Osijek imati sluha i razumijevanja za ovu ne tako čestu sportsku priliku da se jedna reprezentacija formirana od isključivo pripadnika osječkih sportskih snaga podrži i potakne na još bolji rad i nove uspjehe u ovom izuzetno atraktivnom i zahtjevnom sportu.


Rezultati natjecanja (Ukupni poredak):
1. Ronilački Centar Osijek
2. UPS Osijek
3. RK Sisak
4. RK Geronimo Zagreb

www.podvodni-hokej.hr

INFORMACIJE

KLUPSKI SASTANCI:

Srijeda 20:00h

Nedjelja 20:00h

TRENINZI NA BAZENIMA:

Srijeda 21:45 - 23:00

Nedjelja 21:00- 22:30

EKO AKCIJE

2024. - Termini u fazi dogovora

RONILAČKI TEČAJEVI

CMAS Logo

pss




Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.6 templates web hosting Valid XHTML and CSS.

We have 64 guests and no members online