Print this page

Besplatna probna ronjenja u sklopu „Osječke ljetne noći“

U sklopu bogatog programa „Osječke ljetne noći“ koja se održava zadnje subote u kolovozu s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, popraćena glazbom i performansima, Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka za svoje sugrađane i posjetitelje Osijeka omogućit će besplatna probna ronjenja kroz projekt Pogled u plavo.
 
Uz bogati gastronomski, glazbeni i zabavni program za sve zainteresirane građane i posjetitelje Osijeka probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja održavat će se 30. kolovoza 2019. god. u periodu od 10:00h do 22:00h i 31. kolovoza  2019. god. od 10:00h do 18:00h na Trgu slobode u Osijeku.
 
Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetitelji će imati priliku uz instruktora ronjenja besplatno zaroniti u bazen projekta i razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i pridonosi stvarnom doživljaju dubine.
 
Na raspolaganju svim građanima i posjetiteljima zainteresiranim za ronjenje bit će ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te ronioci i instruktori ronjenja Ronilačkog centra Osijek koji će brinuti za sigurnost ronioca početnika.
 
Ronilački centar Osijek djeluje već 23 godine, a osvajači su brojnih medalja te aktualni prvaci Hrvatske u podvodnom hokeju, a jedna od rijetkih Udruga koja ima razvijen rad s invalidnim osobama. Također veliki broj članova aktiviran je u sklopu Državne Uprave za Zaštitu i Spašavanje kao tim za spašavanje iz vode.
U sklopu kluba djeluje i disciplina Scuba Ranger, ronjenje za djecu od 8 do 12 godina dok će članovi kroz Pogled u plavo prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti te biti na raspolaganju svim zainteresiranim posjetiteljima za ronjenje.
 
Projekt Pogled u plavo provodi se u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice grada Osijeka u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja te uz podršku Ronilačkog centra Osijek, a promovira ljepote hrvatskog podmorja, Hrvatsku kroz ronjenje, ponude u ronjenju te općenito ronjenje kao aktivnost.
 
Pogledu u plavo pridružila se i stručna služba ZAMP koja se pobrinula za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku.
 
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.
 
Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.