Print this page

Ronilački Centar Osijek nakon 4 godine ponovo prvak Hrvatske u podvodnom hokeju

Dana 20.12.2014. na Gradskim bazenima u Osijeku u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i Ronilačkog centra Osijek, održano je 10. prvenstvo Hrvatske u podvodnom hokeju. Na sada već tradicionalnom Božićnom turniru nastupili su klubovi iz Mađarske, Hrvatske, Srbije. Sam turnir sastojao se iz dva dijela: otvorenog, gdje se računao plasman svih klubova dok se posebno računao plasman klubova iz Hrvatske, a vezano uz državno prvenstvo.

Na državnom prvenstvu poredak je slijedeći:
1.    RC Osijek, Osijek
2.    RK Sisak, Sisak
3.    RK Geronimo, Zagreb

Članovi RC Osijek i ove su ove godine uspjeli izboriti finale s ekipom iz Siska. U izjednačenoj i neizvjesnoj utakmici gosti iz Siska izgubili su sa rezultatom 1:0  te na taj način izgubili naziv prvaka Hrvatske u podvodnom hokeju. Naslov prvaka ponovo pripada Gradu na Dravi Ronilačkom Centru Osijek.  Za razliku od prošle godine kada su bili drugi, Ronilački centar Osijek je završio turnir kao pobjednik. Dvadeset osam utakmica, 8 ekipa, ekstreman pogled, to je ono što je iznova obogatilo ovaj sport u Hrvatskoj. Naime na do sada najvećem odazivu u povijesti organizacije i domaćinstvo Ronilačkog Centra Osijek sa ukupno 100 natjecatelja uistinu se moglo uživati i pratiti napete trenutke pod vodom. Inače Ronilački Centar Osijek začetnik je ovog dinamičnog 3D sporta u Hrvatskoj, koji se igra u 60-tak zemalja svijeta, i nakon četiri izazovne godine vratio je ono što pripada Osijeku - Zlato.

Za Ronilački Centar Osijek nastupili su: Ivan Aleksi, Mate Delaš, Domagoj Jukić, Tin Benšić, Marko Čulin, Dario Đurđević, Krešimir Trdin, Igor Špoljarić, Ivan Novokmet i Andrej Slivka

Konkurencija je velika no također raduje spoznaja da se može vidjeti u redovima svih klubova mnoštvo novih igrača kojima je ovo bilo prvo natjecanje. Svojim zalaganjem u ovoj nadasve zanimljivoj igri pod vodom pokazali su da na njih treba itekako računati na budućim natjecanjima. Pri tome mislimo podjednako na djevojke i mladiće jer je ovo jedini sport gdje se ravnopravno mogu natjecati oba spola. Naime, za one koji ne znaju, u podvodnom hokeju su dozvoljeni mješoviti timovi, a također je moguće da ženski tim potpuno ravnopravno nastupa na natjecanjima i igra utakmice protiv muških timova (i pobijedi :)).

Nakon utakmica, uslijedilo je proglašenje pobjednika i prigodni domjenak u klupskim prostorima na Trgu V. Lisinskog bb u Tvrđi.