Print this page

Povodom Regate Osijek-Aljmaš, članovi Ronilačkog centra "Osijek" otplivali 21 km

Na Regati Osijek - Aljmaš, koja se redovito održava već 11. godinu zaredom u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu, ove godine su sudjelovali i članovi Ronilačkog centra „Osijek“ u sastavu Andrej Slivka, Ivan Holoker, Igor Špoljarić, Goran Balkić, Ivan Lucić i Marko Čulin.

Naši članovi su odlučili odati počast poginulima na način na koji se još nitko dosada nije odlučio a to je plivanjem cijele dionice rijeke Drave od Zimske luke u Osijeku do samog ušća u Dunav u ukupnoj dužini od 21. kilometra. Cijeli pothvat su prešli za 2.5 h i, kao što je bilo planirano, pred ušće su došli netom prije ostalih sudionika regate koji su išli čamcima i brodovima.

Nakon završenog plivanja članovi Ronilačkog centra „Osijek“ su dobili i čast pustit prvi vijenac u spomen poginulima u Domovinskom ratu a nakon njih su vijence pustili i gradonačelnik Grada Osijeka Krešimir Bubalo, župan Osječko-baranjski Vladimir Šišljagić i organizator regate, predsjednik Ronilačkog centra „Osijek“ Igor Vrandečić i predsjednik Moto-nautičkog kluba „Drava“ Zlatko Tot.