Print this page

8. Otvoreno prvenstvo Hrvatske

ČLAN RC "OSIJEK" JOŠ JEDNOM DOKAZAO VELIKU SPORTSKU VRIJEDNOST OSVOJIVŠI 3. MJESTO NA 8. OTVORENOM PRVENSTVU HRVATSKE. U subotu, 29.05.2010. u Zagrebu, je održeno 8. Otvoreno prvenstvo Hrvatske na kojem su sudjelovali natjecatelji iz Osijeka, Zagreba, Siska i Splita. Riječ je o natjecanju u ronjenju na dah u disciplini dinamika koje se u RH održava po pravilima asocijacije CMAS. Dinamika je sportska, ronilačka disciplina koja se odvija u bazenu a u kojoj natjecatelji u jedniom dahu pokušavaju preroniti što veću udaljenost.

U muškoj konkurenciji titulom prvaka se okitio Goran Čolak iz RK "Geronimo" s preronjenih 213,64 m, drugi je Mario Brčić iz RK "Geronimo" s 211,78 m, dok je treći naš član Tomislav Sviličić iz RC "Osijek" s preronjenih 155,98 m.

U ženskoj konkurenciji je prvakinja Hrvatske postala Dajana Zoretić iz DPS "Zagreb" s preronjenih 190,17 m, drugim mjestom se okitila Karla Fabrio Ćubrić iz DPS "Zagreb" sa 182,00 m, a treće mjesto je zaslužila Lidija Lijić iz RK "Submania" sa preronjenih 181,27 m.

Također treba naglasiti da hrvatski natjecatelji drže svjetske rekorde u ovoj disciplini koja se održava po pravilima CMAS-a i da je Tomislav Sviličić iz RC "Osijek" još jednom pokazao da je u samom vrhu Hrvatske.